Naisen käsilaukku on niin ihmeellinen…

MR900236445[1].GIFKesälomalla tuli kuunneltua galluppia siitä, mitä naisten käsilaukut sisältävätkään. Paljon tuntui olevan tavaraa, mikäli oli toimittajaan uskomista. Jonkinlaisen empiirisen kokemuksen pohjalta 20-30 tavaraa oli naisen kuin naisen laukussa.

Keskustelimme eri ikäisten naisten ryhmässä tästä asiasta ja peuhasimme laukkujamme. Kellä oli mitäkin tärkeäksi luokittelemaansa tavaraa, kellä sitten tarpeetonta. Peuhausoperaatiossa löytyi jopa eräät kadonneet avaimet. Lapsellisten naisten käsilaukuissa on yleensä koko pieni maailman tavaratalo. Siellä on vaippaa, puuhakirjaa, kosteuspyyhkeitä ja vaikka mitä viihdykettä. Kaikkea tarpeellista, luonnollisesti.

Mitähän rouva presidentti kantaa siinä isossa laukussaan? Eihän hän raukka pääse shoppailemaankaan halunsa mukaan… tuskin siellä on Arajärvelle varasukkia? Tai Rontille evästä?

Minulle on tärkeä pitää hakaneuloja mukana, sen olen oppinut tärkeäksi tavaraksi. Yhtä sun toista risaksi mennyttä sillä paikataan kätevästi ja päästään kotiin saakka. Hakaneulalla voi kaivaa vaikka tikkua sormesta.

Ei siis ole kovinkaan kummoinen ihme tämän laukkutarkastelun myötä, että vieressä kulkeva saattaa kädet tyhjänä heiluen tokaista, että mihis sinä tuota reppua tarttet… no, varmaan siihen hetkeen, kun kaupan kassista matkalla otetusta tomaatista valuvat sisukset paidan rintamukselle…Ei nyt hakaneula, mutta onhan siellä muutakin käypästä tavaraa, jota tässä tarvitaan.

 

2 kommenttia artikkeliin “Naisen käsilaukku on niin ihmeellinen…”
 1. Inkeri Valtonen sanoo:

  Olet aivan oikeassa, naisen käsilaukku on ihmeellinen. Itse kuljeskelin monta viikkoa leipäveitsi käsilaukussa. Olin ollut esitelmöimässä eräässä yhdistyksessä, ja lupasin viedä myös kahvipullaa mukanani. Ostin pari pullapitkoa, ja viime hetkellä sieppasin mukaan leikkuuveitsen, aina kun ei yhdistysten tiloista tiedä, onko kaikkea tarvittavaa. Jos laukkua olisi tarkistettu, niin olisi ollut aika väkivaltaisen oloista, jos on iso veitsi aina mukana.

  Inkeri Valtonen

 2. Virpi Kukkonen sanoo:

  Hei,
  tarpeellinen väline ja aivan inhimillistä tuo välineen unohtaminen laukkuun. Hauskaa ja hupaista niistä unohduksista syntyy silloin, kun ne putkahtavat esiin mitä oudoimmissa yhteyksissä. Puukko nyt on oma juttunsa… näin ammattisilmällä katsoen.
  Itse olen harmitellut saksien puuttumista sinä päivänä 80-luvulla kun olisin saanut luvan kanssa ottaa puistoruusujen kukkia väen nostaessa juurakoita ylös. Eipä niitä piikikkäitä paljain sormin paljao taittele. Vaan sen jälkeen on sakset mukana olleet…

  t. Virpi

Jätä kommentti