Naistenpäiväterveisiä!

flowercow[1].gif Ehtoinen terve kaikille upeille naisille! Kuulin, että maailmalla jossakin päin antavat naisille vapaapäivän juuri tälle päivälle… täällä meillähän se ei tule kuuloonkaan! Suomi pysähtyisi, hiljenisi Ahvenistonmäki ja potilaat saisivat pitää tautia yllä päivän pidempään. Puhumattakaan kaikista muista paikoista. Vihainen bussikuskikin ajelisi ympäri kaupunkia lähes yksistään, saattaisi joku miespuolinen tasarahalla maksava jossain vaiheessa tulla mukaan, saattaisi olla, ettei tulekaan. Yksinäistä olisi arki tältä päivältä miehille.

Nautitaan huomiosta ja otetaan vastaan vaaleanpunaiset samppanjat. Kehuakin saa!

Kommentti artikkeliin “Naistenpäiväterveisiä!”
  1. Jur.kand. sanoo:

    Kommunistinen naistenpäivä sai alkunsa, kun Putilovin tehtaan työläiset Pietarissa marssivat jäätyneen Nevan yli 8.3.1917 Talvipalatsille ja yhtyivät bolshevistien joukkoihin. Bolshevismin uhreja on seitsemän ranskalaisen professorin kirjoittaman ”Kommunismin mustan kirjan” mukaan 60 miljoonaa. Päivää kuvattiin 1920-luvulla Neuvostoliitoksi muuttuneella Venäjällä kuin myös Neuvosto-Virossa ”mustien silmien päiväksi”, kun yleisen vapapäivän merkeissä miehet suunnistivat aamusta kapakoihin ja sieltä tullessaan hakivat puolueen paikallisosastosta sen pakollisen punaisen ruusun viemisinään kotiin. Muistutuksena ylivallastaan perheessä tinttasivat päivän päätteeksi vielä eukon silmän mustaksi. Tasa-arvo kommunististen maiden leirissä näkyi siinä, että naisille suotiin se yksi ministeriys sosiaali- ja terveysministerinä.

Jätä kommentti