Vaivaiset vaniljan siemenet

Olet minulle rakas.gif Keskivertosuomalainen popsii kuulemma kuutisen kiloa lisäaineita vuodessa sapuskoittensa yhteydessä! Tieto sai kyllä mietteliääksi, mitä ihmettä olenkaan saannut samalla rahalla. Tuo keskivertoluku on aikamoinen, huomioiden kauppojen aukiolot nykyään, ruuan säilytysmahdollisuudet ja vaikka oman lompsan. Jääkaapitkin saa asetettua toimimaan asteen tarkkuudella, ei luulisi kylmäketjuja tuettavan enää millään lisukkeilla. Eikä sen ruuan tarvitse säilyä viikkotolkulla, kun kauppoja on joka nurkalla ja ovat auki lähes yötä päivää.

Vaan toisin näyttää siis olevan. Tarkastelin tuon tiedon jälkeen omia ostoksiani. Kyllä veti hiljaiseksi kaikkien lisukkeiden keskellä. Leipäpaketissakin luki kypsyte. Mitenkäs nyt luulinkin, että uunissa paistaisivat tuotteen… joku firma puolestaan mainosti, ettei heidän tuotteensa sisällä mitään lisäaineita. Uskoisko tuota? Eräässä ostoksessani taisi ainoa luonnollinen ja ymmärrettävä aine olla vaniljan siemenet. Aivan kuin olisi makuun vaikuttanut tuo havaintoni.

Tämän pohdintani jälkeen alan yhä enemmän ymmärtää sitä allergioiden ja ihottumien määrää, jota ympärilläni olevilla ihmisillä riesanaan on.

 

Jätä kommentti