Hyytyykö kone?

joyride.gifHyiseen pakkaseen on jälleen ilmaantunut uusi jäsen luomaan tuskaa ja haittaa paikasta toiseen liikkuvien ihmisten tielle. Allergo…allergia… mikälie..lämpöisten maitten juna pukkasi jäiselle radalleen entisten hyytyvien Pendolinojen joukkoa kasvattamaan.

On se niin merkillistä ajatella, että siellä lämpöisten tuulien alla kulkeva juna menisi päätepisteestä toiseen ryytymättä hankiin ja pakkasiin. Ei ole junaa suunniteltu kestämään näitä talvia.

Pari viikkoa sitten Turussa seikkailin paikallisbusseilla, jotka eivät saa olla kahta vuotta vanhempia(!!)saadakseen toimittaa bussin virkaa paikallisliikenteessä. Tässä olisi jotain opittavaa meilläkin, kaiken räminän ja kuluneisuuden keskellä. Mutta!

Kaunis oli bussi, keltainen ja uudenkarhea. Sisätiloissa ihmettelin, kuinka sijoitan jalkani penkkien väliin ja takalistoni penkkiin. Kovin oli ahdasta ja pientä. Sievää. Penkit olivat kuin koulubusseihin suunniteltuja, mielestäni.

Paikallinen asukas kertoi bussien olevan Kiinasta, hankittu erittäin edullisesti, kiinalaisten mittoihin rakenneltu. Mutta, varttoos vähä, sanos turkulainen.

Tuli pysähdys ja liikennevaloissa bussikuski pomppasi paikoiltaan kiskomaan ovea kiinni paljain käsin. Ei oikein tahtonut kiinalainen pelti totella turkulaisen bussikuskin otetta. Ovi sulkeutui lopulta ja matka jatkui, kylmää oli, koska ovi ryytyi joka pysähdyksellä ja kuski taisi luovuttaa. Ajelimme ovi raollaan.

Oli kuulemma tavallista, ettei näihin kiinalaisiin peleihin ollut luottamista,ellei nyt ulkonäköä plussaksi lasketa. Toimimattomia autoja paikkasi vuokratut bussit ja kulut kasvoivat.

Mikä ihme pakottaa tilaamaan näitä edullisia vaihtoehtoja, joiden kanssa sitten painitaan päivästä toiseen. Ennen naureskeltiin venäläisiä polkupyöriä, joihin sai saman verran korjaussarjaa mukaan kuin oli pyöräpakettikin.. taidetaan olla samassa pisteessä. Eihän näitä tänne ole ajateltukaan?

Jätä kommentti