Elämä on…

scratzer.gifEi ole pitkäkään aika, kun katugallupissa kyseltiin mitä eläkeläinen saa kahdella eurolla. Kaksi euroa oli korotus eläkkeisiin, huima nousu todentotta. Joku sai sillä rahalla hymyn irtoamaan romanikerjäläiseltä, entä irtoaisiko meiltä palkansaajilta hymy moisesta palkankorotuksesta? Ei varmasti, me emme suostuisi siihen, nousisimme kapinaan, jäisimme saikulle, kiukuttelisimme urakalla. Millaiset olisivatkaan lehtiotsikot, jos kansanedustajamme saisivat kahden euron korotuksen palkkoihinsa?

Miinalaiva Pohjanmaa lähtee Somalian rannikolle turvaamaan ruokakuljetuksia 11 miljoonalla eurolla. Kiinniottamansa merirosvot he vievät maihin, joissa ei ole kuolemantuomiota. No, kunhan eivät tuo meille Suomeen, emme muuten pysty noita kaksieurosia maksamaan omille eläkeläisillemme.

Elämä on…

 

2 kommenttia artikkeliin “Elämä on…”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Moikku Virpi!
  Nyt kun miinalaiva turvaa Somalian rannikkoa, sotaväki rauhaa Afganistanissa kyseenalaistaen mainettamme puolueettomasta Suomesta..
  ammattitaitoista, lahjomatonta suoritustason poliisivoimiamme supistellessa, meidän ei parane pohtia parin euron tähden.
  Kohta viedään tuhkatkin pesästä.
  Kasvihuoneilmiötä ja junaa ootellessa, mukavaa viikonvaihdetta!
  T. Riitta

 2. Virpi Kukkonen sanoo:

  Moikka Riitalle!
  Totta haastat, mitä minä miettimään asiaa… senhän on jo miettineet paljon paksumpia kirjoja lukeneet!

  Katsoin tuossa kirjoitaessani linnunlaudalla olevaa elämää. Siellä pieni räyhännäköinen sinitiainen nakkeli laudalta kehnoiksi katsomiaan jyviä yli laidan, kunnes tuli pähkinää – vau! Laudan alla maassa oli muutama punatulkku, jolle kelpasi ylijäämät. Elämä on!

  Täällä maalla on maisema tosi kaunis, koskematonta lunta maassa ja puussa – ja naapurin poika tekee lumityöt!

  Viikonloppua kaikille!

  t. Virpi

Jätä kommentti