Voi tätä elämää!

hui kauhistus!.jpg Kuuntelin Sierra Leoneen kohdennettuun nenäpäiväkeräysuutista ja tuli mieleeni tämä piskuinen Hämeenlinna, jossa kaikki merkittävä pyörii joko Poltinahon suunnalla tai moottoritien kattamisen suunnittelussa. Varmasti tarpeellisia ja imagolle merkittäviä hankkeita, näin oletan.

Yhtäpä asiaa ei ole Hämeenlinnassa saatu kuntoon, nimittäin ikäihmisille suunnattua päivätoimintaa, jossa kohderyhmänä olisivat kotosalla olevat alkoa nappailevat ikääntyneet henkilöt. Heille ei hieno kaupunkimme tarjoa edes kunnon katkaisuhoitomahdollisuutta, asumismahdollisuuksista puhumattakaan! (Mallia voisi ottaa Tampereen ja Helsingin suunnalta…)Kotisairaanhoitajan valvonnassa toimiva seuranta on täällä ainoa mahdollisuus. Sitä mahdollisuuden onnistumistahan voi mielessään jokainen pohtia, näillä kotisairaanhoitajilla kun on kädet täynnä työtä muutenkin. Eikä taida sitä kotikatkaisuhoito-osaamistakaan olla tarpeeksi?

Miksi sitten sitä juomista ikäihminen harrastaa? No, varmasti yksinäisyyteensä ja kaikenmaailman kremppojen tainnuttamiseen. Osa heistä on jo viinankäytön veteraaneja, vuosikymmeniä on otettu siihen ja tähän syyhyn. Osa on innostunut vasta eläkkeellepäästyään rentoutumaan tämän tuotteen kanssa, josta naishenkilöt saivan kokemusta pääasiassa suvun miesten taholta. Ravitsemusliikkeisiin tai alkoon ei naisilla 60- luvulla ollut juuri asiaa, mutta nyt tilannetta on kiritty vapaamman ajattelun ja hanapakkausten myötä.

En tarkoita, että kokonaan tarvitsee nokkaa valkaista, mutta jonkinlainen turvallisuus pitäisi taata kaikesta huolimatta. Murtumia, mustelmia ja morkkista kokee ikäihminenkin siellä yksin ollessaan. Olisipa heille edes yksi päivä viikossa, jolloin olisi lähdettävä jonnekin missä on asiaan perehtynyttä henkilökuntaa ja suunnitelmallista tekemistä.

 

Jätä kommentti