”Liian paljon rahaa, hyvää vaiko pahaa…”

danskatt.gifRoosa nauha- kampanja on tuottoisimpia keräyksiä aikoihin. Syöpäsäätiö on laskeskellut, että tänä vuonna ennakoitua tuloa olisi miljoona euroa. Puolet enemmän kuin viime vuonna. Tästä hyvästä tuloksesta on tulossa ongelma, rahapottia on vaikea jakaa järkevästi tutkimustyöhön.

Syöpäsäätiö pohtii, onko Suomessa tarpeeksi laadukasta tutkimusta kerätyille euroille ja säätiön pääsihteeri Harri Vartio miettii, josko myönnettäviä apurahoja voisi suurentaa. No, mitä sitä miettimään liian pitkäksi aikaa. Isompia apurahoja vaan jakoon, siihen työhönhän sitä on kerättykin.

Ruotsissa on jo tätä ongelmaa harjoiteltu, kampanja tuottaa niin paljon, että tutkimusapurahojen sijaan rahaa jaetaan jo toissijaisiin kohteisiin. Tästä voisi ottaa jotain opikseen.

Tuntuu kovin murheelliselta. Kansalaiset ovat sankoin joukoin ostaneet kaikkea vaaleanpunaisesta jääraapasta rintamerkkeihin, ajatuksena varmasti tukea tätä hyvää hanketta. Asialla ovat olleet pääsääntöisesti naiset, joilla on omakohtaista kokemusta rintasyövästä tai muu lähipiiriä koskettanut vakava sairastuminen. Itsekin potilaan roolissa olevana toivoisin toki tutkimustyön edistyvän tukemalla sitä näillä hanke-euroilla asiallisesti. Tässähän on kohta käymässä kuin veteraaneille, keräysvarat eivät auta keräysten kohteita.

Jätä kommentti