Nuttu nurin

kierrätyskoru.jpgKotona on monella melkoinen määrä krääsää, josta nykyisen muoti-ilmiön myötä syntyisi toinen toistaan koreimpia luomuksia. Tuunaus on päivän sana. Toiset puhuvat rikkaiden köyhäilystä. Suomihan on rikas maa, sen huomaa kirpputorien tarjonnasta. Hyvää tavaraa ihmiset hylkäävät. No, toisen roska on toisen aarre.

Kansalaisopistoissa opiskelee vuosittain 650 000 ihmistä, opetustunteja on noin pari miljoonaa. Kansalaisopistojen liiton toiminnanjohtajan arvion mukaan kaikista kursseista ja luennoista 15-20 prosenttia liittyy tavalla tai toisella vanhaan tavaraan, kierrätykseen tai ekonuukailuun.Lisäksi näille ekohenkisille kursseille on tungosta.

Hoitamani ikäihmiset ovat aikoinaan tuunanneet tosissaan saadakseen itselleen ja perheelleen käyttökelpoista asustetta. Siinä sitä on nuttu saannut moneen kertaan kyytiä siirtyessä käyttöön isältä pojille. Ehkä tämä nykyinen nutun kääntö on muoti-ilmiöistä yksi parhaista. Kotona monella on niin sanotusti joka paikka täynnä käyttökelpoista tavaraa, joka äkisti luokitellaan jätteeksi.

Nykypäivän tuohitöitä taitavat olla nuo Juhlamokka-luomukset, joita kauppareissuilla näkee ostoskassien muodossa. Tämä saattaa olla jonkinlainen kannanotto, yksittäisen ihmisen ekoteko. Onhan se näprääminen mukavaakin, kaiken lisäksi.

Jätä kommentti