Matoja korvassa?

musiikkimies.gifSoiko Sinun korvassasi päivän mittainen riesa? Biisiriesa, joka pulpahtaa jostain, viihtyy päässä ja pahimmassa tapauksessa saa ääneen rallatuksen syntymään. Tai sitten apinanraivon, enkö pääse tuosta ollenkaan eroon!

Korvaan on siis pesiytynyt mato! Haa! Ilmiölle on hieno saksankielinen nimikin ja siitä on oikein tutkimustyötäkin joku viisas tehnyt. Suurin osa madon uhreista suhtautuu tähän ilmiöön positiivisesti, vaikka jonkinlaista romahdustakin on rekisteröity.

Yhdysvaltalainen neurologi oli kuulemma yrittänyt häätää korvassa soittelevaa matoa valelemalla vettä päälleen, puhelemalla kovaan ääneen itsekseen, hyppimällä tasajalkaa voimakkaasti… mutta mato vaan jatkoi soitteluaan. Kymmenen päivää.

Tunnetuin suomalainen tapaus taitaapi olla Jari Tervo, joka tarinan mukaan uhoi ostavansa koko Puuhamaan, koska ei raivostuttavampaa mainosta tiedä rallatuksineen!  Eipä tiennyt Tervo, että matoa olisi kannattanut harhauttaa ja laulella jotain korvaavaa kappaletta tai laulaa jonkin aikaa oikein voimalla mukana. Kyllä se siitä.

Nimittäin muistissa on vielä iltatuulen viestin aika ja pahainen murrosikä. Paha yhdistelmä, jos korvassa soi kyseinen kappale tuossa iässä… vaikkakaan ei niin paha, kuin jokin aikaa sitten jatkuvasti soinnut kollotus miehestä, joka oli joutunut väärään kaupunkiin, väärään kaupunkiin…..

Jätä kommentti