Terveisiä Raja-Joosepilta!

Roskia lapissa 2010.jpgEi näkynyt Jooseppia eikä Tiltaa, mutta joku muu siellä oli liikkunut. Syrjäisen pohjan perille oli muodostumassa kaatopaikka erilaisten tienlaitaan kipattujen tavaroitten myötä, sohvasta alkaen.

Jokunen viikko sitten toisaalla, Kilpisjärven seudulla, oli helikopterikuljetuksella 15 vapaaehtoista tunturinsiivoojaa keräämässä aitojen lapinkävijöiden tunturiin hylkäämiä roskia. Tämä uudempi vaeltajakaarti hylkää surutta eväitten ympärillä olleet kääreet ja juomatölkit siihen missä eväät syödään. Murheellista, ei se alumiinitölkki tai folio Lapissa maadu sen kummemmin kuin etelässäkään.

Tunturialueet ovat herkkiä ihmisen kulutukselle, jopa tavallinen vaeltaminen muualla kuin merkityillä alueilla vaatii veronsa näkyen tunturin kulumisena.  

Olikos siellä sitten karhuja? Kyllä. Viisi tyhjää Karhu-tölkkiä löysin nuotiopaikalta. Olisivat nyt olleet toisillekin keveitä kantaa. Aika paljon siellä näkyy ihmisen piittaamattomuus, roskat tuppaavat todella putoilemaan käsistä siihen missä ne on repusta kaivettu esille.  

Näimme kyllä upean ruskan, Kuukkelit ja Lapin hykerryttävät maisemat. Laitan teille tuohon yhden kuvan malliksi. Ops, ei ollutkaan Kuukkeli!

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Terveisiä Raja-Joosepilta!”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Virpi!
  Vai on ne city-sottapytyt laajentaneet reviiriään sinnekin.
  Jonkinsorttinen mainoskampanja olisi tarpeen, että ko. trendipellet saataisiin tunnistamaan roskikset cooliksi kohteeksi jätöksilleen.
  Sitä odotellessa syksyillään!
  T. Riitta

 2. Virpi Kukkonen sanoo:

  Ehtoinen terve Riitalle!
  Näin se vaan menee, ollaan niinniin eräihmisiä olevinaan, mutta käytös on kuin äitinsä napanuorasta äkisti irronneella. Ei osata jälkiään korjata. Voi iso murhe!
  Mutta kaikkiaan, kyllä syksyinen luonto on Suomessa upea! Nautitaan väreistä ja syksyisen metsän tuoksusta!

  t. Virpi

Jätä kommentti