Tulta päin!

palomies ja kissa.gif Moskovan valot eivät nyt näy, koska kaikki peittyy savusumuun. Maastopaloja syttyy kuulemma monta sataa yhtä sammutettua kohti. Suuri ja mahtava on maa, mutta tämä ongelma heillä tuntuu olevan jokavuotinen. Palomiehiä ei riitä, eikä vapaaehtoisia ikävään ja kuumaan puuhaan. (Kuka nyt metsiä sammuttelisi vapaaehtoisesti?)

Muutama vuosi sitten kerrottiin osan metsäpaloista johtuvan kansakunnan holtittomasta tavasta viettää viikonloppuja luonnon helmassa grillaten ja juoden paikallista voimajuomaa. Nuotioitten sammutus ei ollut kovinkaan tavallista, johtuen juuri siitä, että kyse on valtion omistamasta metsästä – joka ei kuulu kellekään. Tuskin tämän asian suhteen siellä on malli muuttunut.

Saattaa olla osa syynä nykyiseen liikenteen 0-toleranssiin tämäkin, ettei sieltä pöpeliköstä lähdettäisi ajelemaan maistissa.

Saas nähdä, kuinka paljon sinne apua lähetetään tuhkan jäähdyttyä…

 

Jätä kommentti