Joulu ainainen

reind.gifEnglannissa on aloitettu joulutavaroiden myynti hyvällä menestyksellä. Ihmiset haluavat joulukoristeita ja -valoja, joten niitä on sitten myytävä. Kuuluisa Harrolds´kin aloittaa nyt elokuulla joulurompemyyntinsä. Turistit kuulemma tahtovat niitä ostaa matkamuistoikseen. Ehkä itsekin ostaisin mieluiten jonkin joulukoristeen kuin Charlesin kuvalla varustetun mukin, jos jokin muisto matkasta pitää saada. Menettääkö joulu taikansa?

Tällä hetkellä voi ostaa mämmiä ja pashaa milloin vaan, ilmapalloja ja muuta rekvisiittaa löytyy. Vuodenajat ja juhlapäivät saa juhlittua omaan tahtiinsa, allakkaan katsomatta.

No, olen itsekin järjestänyt pikkujoulut erääseen juhannukseen ilmojen vuoksi. Hyvin sujui kekkerit, kelit olivat silloin suosiolliset eivätkä koristeet sulaneet helteeseen.

Jouluihmisenä ajattelen aina sitä ihanaa odotusta, jossa joulua rakennetaan ( ei ihan kesästä lähtien) ja onhan sillä aivan oma ajatuksensakin, joka tuntuu tässä tuoksinnassa unohtuvan. Pitääkö kaikkea saada kaiken aikaa? Pitääkö oikeasti olla joulu ainainen?

 

 

Jätä kommentti