Kuka pelkää pönttöpoliisia?

Vauhdinhurmaa.gifKesälomalla ajellessa huomasin, kuinka automaattiset nopeudenvalvontapömpelit aiheuttivat joillekin kouristuksenomaisia pakkoliikkeitä auton vauhdin hiljentämiseksi. Hyvä vaan, että edes sillloin.

Pysähdyimme auttamaan nuorten joukkoa rengasrikko-ongelmissa. Autoja meni ohi tasaiseen tahtiin, olihan asuntomessualuekin lähistöllä. Yht´äkkiä singahti ohitsemme moottoripyörä, jonka nopeus oli varmasti tuplat siihen kahdeksaankymppiin, joka alueelle oli ajateltu. Pelottavana, kuin ammuttuna se hävisi kaarteeseen.

Siinä asiaa ihmetellessäni tuli mieleeni, että miten ne pönttökamerat kuvaavat moottoripyörien ylinopeudet? Moottoripyörissähän on kilpi takana, joten eriarvoisia näinollen ovat liikenteenvalvonnassa. Ainakin tämä pyörä meni pönttöjen ohi samalla kiidolla, mitenkään hiljentämättä. Huh.

 

 

8 kommenttia artikkeliin “Kuka pelkää pönttöpoliisia?”
 1. all cops are bastarts sanoo:

  sehän on viikonlopun koho kohta ajaa niin kovaa kun uskaltaa keulien siihen kameraan. tai sitten täysiä niin monta kertaa että on filmi täys. kyllä moottori pyörä on kiva vekotin. eikä tässä harrastuksessa tarvitse edes korttia. 🙂

 2. Virpi Kukkonen sanoo:

  Senkin rontti!

 3. ftc sanoo:

  no eihän niitä kukaan täys järkinen pelkää. nykyaikaisiin puhelimiin saa tutkanpaljastimen ja jos ei halua hiljentää aina kun puh piippaa. niin ajaa niin paljon väärää kaistaa kun mahdollista niin silloin ei kamera ota kuvaa! ja tosiaan moottoripyörällä tulee usein ajettua niin usein että on filmi täys. kivaa kun voi keulia noin 200 kmh tunnissa kameraan ja näyttää juntin merkkiä kytille! !

 4. K sanoo:

  Oletteko tavanneet rajoitusten mukaan ajavaa moottoripyörää? Lähtökohtaisesti laittomana moottoripyöräilyn voisi kieltää tieliikenteestä.

 5. vainio marjaliisa sanoo:

  nimimerkeille all cops and ftc lyhyesti enpä ole typerämpää
  lukenut.

 6. Virpi Kukkonen sanoo:

  Hei,
  kiitos Marjaliisalle!! Toivotaan, etteivät nuo nimimerkit ajele yhtä kehnosti kuin kirjoittavat…

  t. Virpi

 7. ftc sanoo:

  kateellisten tyhjänpäivästä panettelua ja kyllä niin tehdään jokaisessa kaupungissa varsinkin viikonloppuisin. saisitte autoilijat olla tyytyväisiä kun on kameroiden filmit täysiä. kiusa se on pienikin kiusa. ja onhan sillä työllistävä vaikutus saa kytät vaihtaa maanantaina uudet filmit toisiin kameroihin.
  t. xxxxxx 1%er

 8. ei keuli... sanoo:

  …eikä sudita mun mopo, sillä sehän on merkki siitä, että kuljettaja on menettänyt pyörän hallinnan, tai ainakaan kaikki pyörän tehot eivät enää vie pyörää eteenpäin.

  Kottaraispöntöistä: ne eivät todellakaan vielä saa moottopyörästä tunnistetietoja; tilanne on sitten toinen, kun kamerat alkavat kuvaamaan myös takaapäin. Itselläni tolppa on pari kertaa räpsähtänyt, joita olen suuresti hämmästellyt. Kummallakaan kerralla en ainakaan mielestäni ajanut hirveän kovaa, mutta paha mennä mitään sanomaan, kun mopossani ei ole kuin öljynpainemittari… ;-))

  Noista amis-englantia vääntävistä ei pahemmin kannata piitata. Varsinaisia järjenjättiläisiä, heh, vai oletteko kuulleet, että digikamerasta olisi filmi loppunut… ;-))

  t. 10-15 tuhatta mailia vuodessa, 32. vuosi menossa…

Jätä kommentti