Klara vappen sade jultomten!

Ulkona on hyvin viileä, suorastaan kylmä. Radio Häme soittelee vapunajan toivemusiikkia, eetteristä kuului mm.ohjeistusta vappuheilan saamiseksi. Erittäin nostalginen muisto nousi yhdistelmästä mieleeni.

Olin menossa vapputansseihin lavalle. Tanssikausi alkoi tästä ja sitä odotettiin kuin hepo kesää. Pakko oli pukea ylleen keväiset hepenet, kellohelmaista hihatonta mekkoa ja nailoneita. Vanha muori pyöritti silmiään ja huokaili kuolemantaudista, joka osuu kohdilleen noin pukeutuvaan ihmiseen. Varoitteli luonnollisesti istumasta kylmille kiville.

Lavalle oli saapunut muitakin kellohelmoja ja uskon, että heillä oli tismalleen yhtä kylmä kuin minullakin. Lavan ympärillä oli vielä jäätä ja koko talven kylmillään ollut rakennus huokui kosteutta. Veri kiersi hyvin, nuoria kun olimme. Tilannetta edesauttoi se vappuheilan läheisyys. Se pistää miettimään, miksen muistanut sitä kylmyyttä lainkaan pahana. Tabacin tuoksun sen sijaan…kylmiä kiviä en muista.

Hämeen Sanomien pilapiirroksessa poliisit kiittävät vappusää-ennustetta hyvinkin hartaana. Tuonkin tunnelman muistan, kun tein vapaaehtoistyötä nuorten parissa. Kylmä rauhoittaa.

Nyt taitaa olla suurin huoli, löytyykö kaupan hyllyiltä nakkeja ja perunasalaattia. Vappuahan ei ilman niitä saada aikaiseksi.

Mitäs arvelette, kuinka pitkä on suoristettu tippaleipä?

—vähän päälle 6 metriä!

Lähde: perjantaipussiohjelma Radio Hämeessä

 

Vappua kaikille!

 

 

Jätä kommentti

css.php