Penteleen ämpäri!

Kevään tunnistaa varmasti siitäkin, että lähes jokaisessa kaupungissa on jonkinasteisia puutarhamessuja. Messuilla voi sitten hypistellä kaikenlaisia puutarhaan liittyviä tai liittymättömiä tavaroita, ostaa pussikaupalla siemeniä ja juurakoita, joiden lumoa varttoo sitten kesän mittaan. Miehet potkivat päältäajettavien renkaita ja tutkailevat asiantuntevasti laitureita.Viereisen näyttelytilan matkamessuilla tuumataan hartaasti lomapaikkoja.

Viimeksi käymilläni messuilla oli entisen laulajan juontamia puutarhan tietoiskuja ja tangokuninkaallinenkin siellä veteli kipaletta omin päivitetyin sanoin. Hyvin suomalaishenkistä, sanoisin.

Poislähtiessä tunnelman kruunasi vähän vanhempi pariskunta, joka tulla kolisteli takanamme vauhdilla. Molemmilla oli kumpainenkin käsi täynnänsä ilmaisjakeluna jaettavia kankaisia kauppakasseja, muovisia, paperisia täynnä esitteitä ja kaikenlaista messuserpaa. Pariskunta oli varustettu lisäksi neljällä mainoslahjoina jaettavana olleena ämpärillä. Yli kaiken messuhälinän kaikui rouvan kantava ääni tämän päivitellessä messuesittelijän tarkoitusperiä antaessaan hänelle ruskean ämpärin, vaikka punaisiakin olisi siellä takana ollut…toisen firman esittelijä antoi sentään hänelle ja miehelle valkoisen ämpärin.

Nämä ainakin yhden sodan eläneet omistavat varmasti ämpäreitä ennestäänkin, mutta tämä hamstrausvimma on kovassa. Esittelijöillä pitää olla karkit, omenat ja porkkanat – ja nämä vääränväriset ämpärit jaossa. Kyllä nyt sataa kissoja ja koiria toisille…

 

 

Jätä kommentti

css.php