Suutari, räätäli, pikipöksy-Pietari…

Hämeenlinnan kaupungin palveluhakemiston tupsahdettua luukusta selailin sitä oppimistarkoituksessa. Palvelusihteeriä, palvelupäällikköä, palveluohjaajaa ja palvelujohtajaa löytyy monestakin osoitteesta. Mukava, että on palvelua aikana jolloin valitellaan palvelun puutteesta, vaikkakaan titteli ei asiayhteydestä irroitettuna kerrokaan mitä tämä palveluihminen työssään edustaa.

 Hieno titteli kädentaitojen ohjaaja löytyi myös kuten yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden tilaajajohtaja ja joukkoliikennekoordinaattori. Ottaisiko viimeksi mainittu kantaa siihen mitä tehdä, kun hämäläiset eivät osaa mennä busseihin kiltisti vuorollaan vaan tunkevat kaikki yhtaikaa ovesta?

 Puhelimeensa vastaaminen virkapaikalla tulisi tapahtua tittelillä ja nimellä. Vastaakohan ”Terveyden ja toimintakyvyn sekä ikäihmisten palveluiden tilaajajohtaja Jukka Lindberg” tällä litanialla? Työhyvinvointipäällikölle voisi kilauttaa kun ei ole työssä kaikki hyvin, vaikka tarjolla on henkilöstöjohtaja varustettuna palvelussuhdepäälliköllä ja henkilöstösuunnittelupäälliköllä ja aivan tavallisella henkilöstöpäälliköllä.

Tätä ei ymmärrä aina Erkkikään ja Erkillä voi olla omassaankin ymmärtämistä. Pirkanmaalla nimittäin on virassaan Erkki Lyde`n, jonka koko komea työperäinen titteli kuuluu seuraavasti : Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri- vastuualueen työllisyys, yrittäjyys ja osaamisen kehittäminen – yksikön päällikkö.

Tittelistään päätellen tämä Erkki osaa yhtä sun toista ja on siinä Erkillä itselläänkin muistaminen hallinnoimastaan alueesta.

Ilman tätä Erkkiä olisi aika köyhää ja mielikuvituksetonta tämä ammattinimikkeistö. Toista oli ennen.

Jätä kommentti