Harmaitten panttereitten arkea

Pollentie 33 on vanhusten vuokratalo, rivitalo vuodelta 1982. Korjauksia ja saneerauksia ovat vanhukset saanneet odotella pitkään. Vuokrat luonnollisesti kohoavat, mutta toki asumistukea varmaan heille myönnetään. Kaksion hintakin tuntuu aika kovalta eläkeläisen pussiin kurkattuna ja rahalla saa huonokuntoisen vuokra-asunnon.

En tiedä, pitäisikö iloita, koska nyt on suunnitteilla remontti huoneistojen väliaitojen korjaamiseksi. Lukemani perusteella suurempi huoli on sisätiloissa mm. muovimattojen kupruilu, joihin nämä harmaat pantterit voivat kompastua. Iän lähennellessä sataa vuotta, ei kait lumitöitten tekokaan ole enää heidän puuhiaan? No, jos ne väliaidat ovat päällekaatumassa, on perusteltua se remontti, mutta muuten..

Kuntoarvio on tehty kymmenen vuotta sitten, lienee se tilanne tänään aivan toinen? Kuten myös asukkaitten. Kymmenisen vuotta sitten jonkun jalka nousi huomattavasti kevyemmin, tai asunnossa asui joku toinen henkilö. Isännöitsijän olisi aika kierrellä asunnoissa uudelleen kartoittamassa tilannetta ja viemässä tästäkin viestiä vanhusten asuntosäätiölle. Se muuten tulee kalliimmaksi sitten, kun tilanne menee huonosta kehnoon.

Taitaisi tilanne olla toinen tässäkin rivitalonpahaisessa, mikäli asuntoon sijoitetaan esim. maahanmuuttajia?

Jätä kommentti