Elvyttävä poiskytkeytyminen

Lomalukemiseksi kassiin pakataan milloin mitäkin, pitkää lentomatkaa voi hyödyntää uppoutumalla makunsa mukaiseen teokseen. Omasta kassistani löysin muun lukemisen joukosta yllytyksestä ostamani ”Leppoistamisen tekniikat”-kirjan.

Tavalleni uskollisena ensin selailin tätä tuotosta sieltä ja täältä, lähestyin varoen, mikään ei ärsytä niin kuin pakollinen kiva. Voi joku muukin ärsyttää, mutten nyt muista mikä.. No, tässä kirjassa käytiin läpi erilaisia keinoja elämän leppoistamiseksi kirjoittajan esimerkkien mukaan.

 ” Kaikki nautinto perustuu rentoutumiseen, ja se on nykyään helvetin harvinaista. Kun kuppilassa katsoo jengiä, aina niillä joku paikka sätkii. Se on outoa.” Tämä erään julkisuuden henkilön lausahdus sai minut katselemaan väkeä ympärilläni… sitä touhua kyllä oli, lomalaisilla!

 Luontoon, tilaan ja rentoutumiseen suomalaisilla on aina riittänyt metsiä ja ennenkaikkea se oma saunanlämmitysrituaalinsa mökkeilyn myötä, hikoilukomerotkin auttavat asiaa.

Elvyttävä poiskytkeytyminen ja vauhdin rajoittaminen ovat kirjoittajan mukaan merkityksellisiä seikkoja, kiireettömyyttä ja rentoutusta tavoitellaan ilman pakkoa, omien mielekkäiden valintojen kautta.

Toimettomuus on vaikea valinta, kun on tottunut monisuorittamiseen!

Jätä kommentti