Korutonta kertomaa

Olemme juuri selvinneet possulunssan kurimuksesta, toiset paremmin, toiset huonommin. Käsihuuhteita valmistavan yrityksen tili näyttää komialta, kauppa käy. Kauppa käy edelleen, sillä jälleen on tulossa uusi tarve käsihuuhteille – pirullinen Noro-virus, joka kyykyttää kansaa.

Minua ihmetyttää hoitohenkilökunnan tarve käyttää työaikana sormuksiaan, joiden alla elää euroopan väkiluvun verran bakteereja. Niitä ei nitistä mikään huuhde. Uskoisin, että jokainen muistaa työpäivän ajan olevansa naimisissa ilman rinkuloitakin, eikä ne annetut lupaukset välttämättä poistu työajan puitteissa. Rakennekynnet ovat kauniita, myönnän toki, mutta miten on hygieniapuoli näitten suhteen?

Helsingin seudun sairaaloissa on kampanja käynnissä, jossa pyritään estämään tartuntoja patistelemalla hoitajia töihin koruttomin käsin. Infektiolääkäri Juha Vuorte Haartmanin sairaalasta sanoo , ettei selvää tutkimusta tästä korujen käytöstä ole tehty, mutta jostaihan ne bakteerit sairaaloihin tulevat, sillä haastattelussa hän kertoi noin 50000 potilaan vuosittain saavan tulehduksen sairaalassa Suomessa. Ei tekis pahaa tällainen kampanja täällä Hämeessäkin!

Jätä kommentti