Sokerihaltijattaren tanssi ja muut kivat

Silmiini sattui pieni uutinen teinikarkoittimista, joita isot kauppakeskukset ovat käyttöönsä ottaneet. Isot, äänekkäät parvet nuorisoa, jotka eivät tuota mitään liikkeille aiheuttavat harmia. Toisaalta uskonkin sen, eivät ainakaan kaikki ole sisäsiistejä siinä mielessä, että roskikset löytyisivät…

Tampereella Koskikeskuksen kriittinen katos, joka vetää eniten nuorisoa onkin varustettu klassisella musiikilla. Tämä karkoitin onkin toiminut ilmeisesti vuosia, mutta nyt on tapahtunut käänne, karkotin ei toimikaan.  Joko väki on tottunut tähän musiikinlajiin tai sitten on kasvamassa musiikkimaultaan toisenlainen polvi.

Lahdessa sen sijaan on otettu käyttöön jkl yliääni, joka ottaa pahasti nuorison korviin. Me vanhempi väki emme sitä havaitse, vaikka vielä sirkan siritykset pihalta kuulisimmekin. Kaikenlaista.

Minusta tuntuu siltä, että kauppakeskuksissa on toisinaan soimassa ostohimoa lisäämässä musiikki niin hermostuttavan kovaäänisesti, että sillä karkoittaa juuri ne, joiden lompsassa vielä voisi jotain olla…eihän sitä kuule omia ajatuksiaankaan aina. No, ilmankos sitä tekee heräteostoja, kun ei kuule omaa varoittavaa ääntään!

Kuukausikaupalla soitettuna joulumusiikkikin muuttuu kauppareissulla omassa korvassa oudosti…palaan ruotuun, kun ajattelen myyjää, joka suorittaa työpäiväänsä tässä ympäristössä.

2 kommenttia artikkeliin “Sokerihaltijattaren tanssi ja muut kivat”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Virpi!
  Mummoliigani ent. myyjä kertoi,
  että joulumusiikkia vuosikymmenet taustatapeettina kuultuaan ei voi sietää sitä enää missään muodossa.
  Viikonvaihteessa käväisin parikin kertaa samassa ruokakaupassa..
  Kassoille oli annettu ilmeisesti määräys toivottaa jok´ikinen kuittauskerta
  hyvää-päivänjatkoa,
  niin konemaisesti se jo tuli loppuillasta.
  Kävi jotenkin sääliksi,
  aattelin, että unissaankin naisparka hokee hyvää-päivänjatkoa..
  Kauppias voisi mennä sen kuuluisan peilin eteen hokemaan samaa aamusta iltaan.
  Jokin vapaaehtois-ilmaisu-tolkku näissä myynninedistämistouhuissa pitäisi olla.
  T. Riitta

 2. Virpi Kukkonen sanoo:

  Ehtoota Riitalle,
  totta haastat… aivan kuin lehtimyyjän viesti siitä, että olen vain harvojen ja valittujen joukossa! Kuinka ollakaan, mikä tuuri jne.

  Hyvää jatkoa sullekin!
  t. Virpi

Jätä kommentti