On se niin väärin!

Kuuntelin radiosta julkitulleita veromiljonäärejä…sitten haastateltiin kadunmiehiä ja-naisia. Harmittaako ja haluatko tietää miten paljon nämä listahitit tienaavat. Eipä kiinnostanut kuulemma toisten rahat. Samanaikaisesti painos tuloksia julkaisseesta lehdestä oli loppumaisillaan, siis osa kansalaisista ainakin istui kotona lukemassa aviivista kateudesta vihreänä tilastotiedettä.

”Mitä työtä sekin nyt on tehnyt”, ”Menis oikeisiin töihin”…

Toinen poru alkaa veronpalautusten aikaan. Mätkyt. ”Saitkos mätkyjä?”. Ilmeisesti oman veroprosenttinsa sorvausta ei osata ja ”mätkyt” ovat  jonkinlainen pirullinen peli verokarhun kanssa. Sokean metsästäjän lailla valitsee uhrinsa kaikkein ”kurjimmasta” työyhteisön jäsenestä, jolle lankeaa maksettavaa, vaikka jo on kaikkensa antanut.

”Mikään ei riitä”.

Onhan se pirullista, se veronmaksu.

11 kommenttia artikkeliin “On se niin väärin!”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Virpi!
  Minusta se se vasta väärin on,
  kun meidän pressamme eivät maksa tilistään, eivätkä eläkkeistään centin hyrrää veroa.
  Se se vasta rassaa..
  Mutta toisaalta ei ne suuret tulot, vaan pienet menot.
  Voidaan!
  Riitta

 2. Virpi Kukkonen sanoo:

  Moron Riitalle,
  taitaa olla ammatinvalintakysymys…(heheheh…) mutta totta puhut!

  Otetaan pitempivartiset sukat, saadaan säästöön enempi.

  t. Virpi

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Tuolta autourheilun puolelta olen ihmetellyt kun tienetaan niin pirusti muttei makseta veroja suomeen. Suomalaisuudella kyllä ratsastetaan ja mekin heitä suomalaisina pidämme mutta miksi. Maansa myyneitä ja siis luopioita, hävetköön!

 4. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Erkki!
  Niinpä.
  Heidät on koulutettu suomalaisten verovaroin,
  ihmettelen sitäkin, kun vedotaan mainosarvoon Suomelle!?
  Kyllä minä mieluummin ylpeilen kapellimestareidemme, muotoilijoidemme, arkkitehtiemme yms. maailmanmaineen saamasta mainosarvosta.
  Näiden kaistojen tukeminen verovaroin, on myös järkevä sijoitus taloudellisestikin mm. ympäristöarvoja ajatellen.
  Olen harvinaisen samaa mieltä Sibelius-opiston pomon Hurrin huolesta Mielipidepalstalla taannoin. Meillä ei osata laskea vielä euroissa kulttuurin merkitystä lasten terveyteen.
  T. Riitta

 5. Pimu sanoo:

  Voi jumalauta, jokun kapellimestarin tai oopperalaulajan koulutukseen vasta suomalaista verorahaa on palanutkin ja minkälaisen vastineen niillä verorahoilla Suomi saa? Nimi tunnetaan jossain pienessä eliittipiirissä mutta tavallinen tallaajaa ulkomailla ei ole koskaan kuullutkaan ko. tähdestä ja täällä saapastellaan kuin joku maailmavalloittaja jos on muutaman kerran päässyt jonkun ison konserttitalon lavalle pyörähtämään.

 6. Pimu sanoo:

  Nyt kun on vähän tullut vedettyä henkeä niin voisin kyllä kysyä, että onko sen paremmin osattu laskea urheilun tai liikunnan merkitystä lasten terveyteen? Tai että muullakin kulttuurilla kuin pienen piirin korkeakulttuurilla voi olla vaikutusta lasten terveyteen? Tai millä perusteille Hämeenlinnan kaupungin panostus kulttuuriin ja kulttuurialoista nimenomaan musiikin panostus ohjautuu kohtuuttoman suurelta osalta klassiseen musiikkiin? Tässä nyt vain muutama jo pitkään pientä mieltä askarruttanut kysymys purtavaksi.

 7. Virpi Kukkonen sanoo:

  Hyvä!
  Autourheilun palvonta on kyllä yks maailman turhake. Silmät suitsinrenkaina tuijotetaan jotakuta näennäissuomalaista, juoka ajelee yhtä ympyrää kiilto silmissä. Itse en siihen ajamiseen pystyisi, en tiedä mitä tekisin sellaisilla miljoonillakaan… tähän nyt ei varsinaista peruskoulutusta ole kotomaasta tarjottu näille hemmoille.

  Kylttyyrin alueella pitää opiskella yhtä sun toista ja hienompaahan se on ulkomailla asioita suorittaa…

  Aivan yhtä kalliiksi ei tule hoitajia koulutella ammattiin, vaikkei sekään ilmaista ole. Mutta se sijoitus kyllä kannattaa, ainakin jossain tapauksissa. Omassa työyhteisössäni on ollut ja tälläkin hetkellä on, vallan kehityskelpoisia nuoria, joiden valmistuminen on hyvä asia! Kaikkea hyvää heille, vaikkei verokalenterin huipulle pääsisikään.

  t. Virpi

 8. Pimu sanoo:

  Kuinkahan paljon enemmän joku Karita Mattila tai EP Salonen maksoi veroja Suomeen viime vuonna kuin Kimi Räikkönen tai Heikki Kovalainen? Kumpaakin palvotuista kulttuuripersoonista on koulutettu vähintään parikymmentä vuotta suomalaisten verorahoilla siinä missä formulapojat on käynyt hyvä jos pari vuotta ammattikouluja veronmaksajien piikkiin, ja silti täälläkin ollaan peräämässä vain Kimin ja Heikin veroeuroja. Kun nyt kadehtimaan aletaan niin kadehdittakoon sitten edes tasapuolisesti.

 9. Asiasta aivan viidenteen:
  Oikein hyvää Virpin päivää!

  Susanna

 10. Teija Arvidsson sanoo:

  Nimipäiväonnittelut myös minulta!

 11. Riitta Nyqvist sanoo:

  Virpinpäivää!
  Toitottaa
  Riitta

Jätä kommentti