DaCapo, minä ja hammasharja

Loviisan ydinvoimalassa on sitten tämän päiväisen radiouutisen mukaan kielletty henkilökuntaa syömästä yllämainittua suklaapatukkaa. Syynä on 0,2 promillea, jotka puhaltaessa mittarista vilahtavat. Tältä kait välttyy pesemällä hampaansa ja huuhtelemalla suunsa hyvin…? Tarkkana siellä Loviisan suunnalla tuntuvat olevan.

Selittääköhän kukaan tämän päivän jälkeen ratsiassa syönneensä vain pari suklaapatukkaa? Entä, vahdinko lapsenlapseni hammaspyykille vai kiellänkö kokonaan tämän meidän yhteisen herkkumme? Minut opetettiin jo pienestä tähän koukkuun. Vaarini nimittäin osti aina vain kaksi patukkaa suklaata minulle myllyreissullaan ja toinen niistä oli takuulla se keltapaperinen makeinen. Nyt jatkan tätä perinnettä itse… tosin en käy myllyllä, mutta muuten.

Selviääkö maksaparka tästä hammasharjan avulla? Monimutkaista ja vaarallista tämä elo on, totta tosiaan.

Jätä kommentti