Asuukos teilläkin ”joku”?

Onko teilläkin kodissanne joku, joka hoitaa asioita? Tavaroiden ollessa väärissä paikoissa, ne joko on hukannut ”joku” tai ne on  löytänyt ”joku”. ”Joku” myöskin pesettää sukkiaan teidän pyykkienne joukossa, sen varmaan olette panneet merkille. Varsinkin vain toisen jalan sukkaa…

”Joku” saattaa poiketa työpaikoillekin. Siellä hän tekee vikailmoituksen puolestasi, korjaa tiskit pöydästä, purkaa tavaralähetyksen ja on ylipäätään paikalla silloin kun se Sinulle sopii. ”Joku” ei ole siis äitisi, ei korjaa astioita jäljestäsi, ei huolehdi puhtaita vaatteita kaappiin, mutta ”joku” se kuitenkin on. Ihan varmasti, sillä itse ei tiedä asioita tehneensä…

”Joku” voisi viedä roskiksenkin, mutta silloin sitä ei paikalla nähdä. On se vaan kummallinen juttu ylipäätään, mikä tai kuka on kyseessä. Tämä samainen ”joku” saattaa joskus puuttua jääkaapissa oleskeleviin eväsleipiin, jotka saavuttavat kunnioitettavan kolmen viikon iän. Silloin asiaan puututaan: ”joku” on koskenut leipiini!

Vastuualueita jaettaessa se on ilmiselvästi ”joku” muu kuin itse, mutta…

Murkkuikäiset tunnistavat tämän puheenna olleen nopeasti, eiks´”joku ” vois tehdä tätä…eiks` ”joku ” haluais… epäilemättä ovat tavanneet jossain elämänmutkassa.

Eiks´”joku” vois sanoa… no, olkoon.

2 kommenttia artikkeliin “Asuukos teilläkin ”joku”?”
 1. Meillä ei ”joku” asu. Mutta ”joku muu” on itse riiviö ja soheltaa niin töissä kuin kotonakin. ”Jonkun muun” on aina pitänyt tehdä vaikka mitä, niin kaikki ovat aina ymmärtäneet. Mutta koskaan se ei tee mitään, ainakaan ajoissa. Miksiköhän se lupautuu aina kaikkeen?

  Ja jos syyllisiä etsitään, ”joku muu” on melkein aina se vikapää.

  Onkohan ne sukulaisia keskenään?

  Susanna

 2. Virpi Kukkonen sanoo:

  Hei Susanna!
  Pakko niiden on olla sukulaisia, muuten ei asiaa selitä mikään.

  t. Virpi

Jätä kommentti