Työpaikan henkilöt

Hyvin monet työpaikat ovat tällä hetkellä tilanteessa, jossa henkilökunnan ikäjakautuma on noviisin ja kokeneen konkarin välillä.

Eletään muutoksien aikaa, puhutaan muutosjohtamisesta sekä ikäjohtamisesta. Millaisia ihmisiä sitten siellä kentällä johdetaan tässä tilanteessa? Koostuuko työporukka vaikka seuraavanlaisista henkilöistä…

Make Mätiedäntänjutun – nuori vasta työhön tullut idealisti. Tekee, ennenkuin ehtii miettiä. Yleensä hyväntahtoinen, mutta niin innokas.

Hissu Hiljainen – Kaikissa ryhmätilanteissa puhumaton, näyttää jopa vihaiselta. Haluaa ilmiselvästi, että häneltä aina kysyttäisiin, mikä on vikana. Ei koskaan suostu vaihtamaan vuorojaan toisen kanssa.

Kreetta Kriittinen – yleensä hiljaa siihen asti, kunnes on päätöksenteon aika. Esittää takuuvarmasti kriittisen ehdotuksen tai epäilyn kyseisestä päätöksestä. Osaa useimmiten perustella asian.

Katri Kantaäitinen – koko elämänsä työskennnellyt samassa organisaatiossa. Häärii ja hyörii jakaen hiljaista tietoaan, junan tavoin ilman yllätyksiä etenee työpäivänsä loppuun.

Ilona Ideariihinen – aina toimelias, uusia ajatuksia pursuava. Tuumasta toimeen – mottonaan.

Jussi Jokapaikkainen – omaa monenlaista kokemusta, osaa toimia ja tehdä asioita ikänsä tuomalla viisaudella. Ei ehkä saa arvostusta tarpeeksi, koska näkee enimmäkseen suuret linjat.

Saara Suuriääninen – pelottavan lujaääninen, kuuluu ja näkyy. Vie äänellään tilaa maan hiljaisilta, ottaa aina kantaa asioihin – kuului ne hänelle tai ei. Loppupeleissä ei ehkä saa niin paljon valmiiksi kuin äänen perusteella luulisi.

Sissi Sijainen – organisaatioon vasta tullut. Ei jaksa ymmärtää, miksi hänen ratsastustuntinsa, tanssituntinsa sekä italiankielen opintonsa  eivät vaikuttaisi työvuorosuunnitteluun.

On siellä vielä muitakin tyyppejä. Sitten siellä on vielä pomo, mutta se onkin sitten juttu erikseen.

 

2 kommenttia artikkeliin “Työpaikan henkilöt”
 1. Riitta Nyqvist sanoo:

  Terve Virpi!
  Ikäjohtamisen autuudesta en tiedä,
  mutta muutosjohtamisen ymmärrän.
  Tässä ajassa, jossa elämme jonkinmoisessa muutoksen sumussa, johtajan on tehtävä porukalleen omat näkemyksensä selväksi.
  Hyvä johtaja tekee kuvailemastasi porukasta dynamon.
  Tärkeintä on poistaa pelon ilmapiiri ja kääntää muutos positiiviseksi voimaksi, porukkaa sitouttavaksi.
  Työntekijän tulee tuntea,
  kuin hyvin valmennetun jääkiekkojoukkueen,
  että minun tulokseen vaikuttavan panos on tärkeä tässä yhteispelissä.
  Ihmistuntemuksen omaava pomo tietää, miten se tehdään.
  Tekemällä aina niinkuin on ennekin tehty,
  päästään vain sinne minne on aina ennenkin päästy..
  T. Riitta

 2. Virpi Kukkonen sanoo:

  Riitta!
  Just niin, ihmistuntemusta pomoille lisää ja varjelusta narsistisilta tyypeiltä, sitten ehkä asiat etenevät…luulisin.

  Kyllä se siitä suttaantuu, kuten meilläpäin sanottiin.

  t. Virpi

Jätä kommentti