Meriitit…

CV:n täyttäminen työn hakua  varten on tarkkaa puuhaa, mitä otan mukaan, minkä arvelen olevan merkityksellistä sekä työnantajapuolta kiinnostavaa… missä olen todella pätevä -suorastaan ”hyvä”.

Katsellessani tulevia eurovaaliehdokkaita ajattelin tätä samaa asiaa. Miten he siellä toimisivat, mitkä ovat ehdokkaan vahvuudet ja osaamisalueet. Lehdistö esittelee ”kanki”-tittelillä olevaa virtuoositanssijaa yhtenä vaihtoehtona.

Pääasia tuntuu olevan, että puhutaan, jäädään mieleen jostakin asiasta. Ei ole niin tärkeää, miten siellä Brysselinharjulla sitten pärjää – kielitaito ja muut avut ovat toinen juttu. Tanssitaidottomuudellakin voi menestyä? Entisenä kehonrakentajana ja iskelmätähtösenä? Opiskellessani hallintotiedettä koin Eu-asiat aika monimutkaiseksi – ehkä olisi pitänyt lähteä tanssimaan lukemisen sijaan… tiedä, vaikka olisin valaistunut!

Eu tuntuu olevan toisinaan puheessa peikkona, vaikka niistä kurkkujen mitoista jo selvittiinkin. Voisihan ehdokkaaksi lähteä maanviljelijäkin, joka on kylvänyt ensimmäisen satonsa kasvamaan jo huhtikuun alussa- karaoketähteytensä lomassa- samaan aikatauluun muun euroopan kanssa…olisi sitä tuntumaa, kun on aika puolustaa oman maan etuja. Ranskan kielikin taittuu, onhan karaokea esitetty jopa saksaksi.

Pitäisi sitten ynnätä ne saavutuksetkin, mitä on tullut tehtyä. Kunnon CV:ssä niistäkin on mainintaa.  Hakemuksessahan on ne kuuluisat ”tulen toimeen ihmisten kanssa”, ”olen huumorintajuinen ja ahkera” sekä ”tanssin mieluusti tähtien kanssa”

 

Cdtango

 

 

Kommentti artikkeliin “Meriitit…”
  1. Hanna Toivainen sanoo:

    Sain viime syksynä mahdollisuuden tutustua EU-parlamenttiin, Alueiden komiteaan ja komissioon sekä samalla tavata muutamia meppejä ja muita EU:n kiemurat jo hyvin tuntevia ihmisiä. Vierailun ansiosta ymmärrän EU:n toimintaa taas vähän paremmin ja se tuli konkreettisemmaksi myös eri tiloihin tutustumisen kautta.

    Europarlamentaarikon eli mepin työstä päällimmäisenä jäi mieleeni verkostoitumisen ja supliikin tärkeys. Suomelle tärkeissä asioissa on löydettävä liittolaisia niiden maiden edustajista, joilla on samansuuntaiset intressit. Lobbaaminen on elinehto. Tärkein työ tehdään ei oman maan muiden edustajien kanssa, vaan poliittisissa ryhmissä, joissa Suomen edustajia on pieni vähemmistö. On osattava vakuuttaa muut ryhmän jäsenet asian merkityksestä. Suomen näkökulmasta tärkeät asiat voivat olla muille maille täysin outoja ilmiöitä. On tunnettava myös muiden maiden tapoja ja kulttuuria.

    Joten EU-ehdokkaan meriiteistä voisi etsiä merkkejä sisukkaasta myyntitykistä, smool tookin hallitsijasta (sillä luodaan suhteita) ja kielitaitoisesta ja suvaitsevaisesta kulttuurien tuntijasta. Tietysti suomalaisen yhteiskunnan vahva tuntemus on ykkösasia.

Jätä kommentti